Αρχάγγελος του πάθους

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Αρχάγγελος του πάθους

Έτος: 1987

Πρεμιέρα: Οκτώβριος 1987

Διάρκεια: 105'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Νίκος Βεργίτσης

Σενάριο: Νίκος Βεργίτσης , Μαλβίνα Κάραλη

Φωτογραφία: Ανδρέας Μπέλλης

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ηθοποιοί: Αντώνης Καφετζόπουλος , Ιζαμπέλ Οτέρο , Όλια Λαζαρίδου , Φένια Παπαδόδημα , Αρτό Απαρτιάν , Βασίλης Λάγγος , Λίλη Πεζανού , Κώστας Καλημέρης , Αλίκη Τσελεμέγκου

Περίληψη/Σχόλια: Ένας νέος σχετικά συνθέτης συμφωνικής μουσικής, ο Άρης, στοιχηματίζει με τον εαυτό του ότι θα αυτοκτονήσει εάν μέσα σ' ένα μήνα δεν ακούσει απ’ το στόμα της Αφροδίτης τη λέξη "πάθος". Η Αφροδίτη είναι μια πανέμορφη Γαλλίδα που επέζησε μιας αεροπορικής τραγωδίας κατά την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου του δίσκου, πριν από δώδεκα χρόνια. Σαν καλός σκακιστής ξεκινά να εντοπίσει την Αφροδίτη, ακολουθώντας σκακιστικά τεχνάσματα. Στο μεταξύ, βρίσκεται να παίζει σκάκι μ' έναν Ιάπωνα που έχει κάνει παρόμοιο όρκο, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του συζύγου της Αφροδίτης του Γκρεγκουάρ, ενός πενηντάχρονου συγγραφέα της γενιάς του Μάη του '68. Παιχνίδια της ζωής, της μοίρας και των συμπτώσεων, στα πλαίσια της μητροπολιτικής ατμόσφαιρας του Παρισιού.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1987-1988 και έκοψε 35.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 3η θέση σε 20 ταινίες.

Η γλώσσα της ταινίας είναι Ελληνική, Γαλλική και Αγγλική.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr