Αρσενικό και παλιά δαντέλα (2000)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Αρσενικό και παλιά δαντέλα (2000)

Έτος: 2000

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 30 Απριλίου 2000

Διάρκεια: 115'

Κανάλι: ΑΝΤ1

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ρεμούνδος

Συγγραφέας: Joseph Kesselring

Ηθοποιοί: Χάρης Ρώμας , Μάρθα Καραγιάννη , Κατερίνα Γιουλάκη , Ανδρέας Ντούζος , Γιάννης Μποσταντζόγλου , Σπύρος Μπιμπίλας , Περικλής Αλμπάνης , Τζώνης Θεοδωρίδης , Άριελ Κωνσταντινίδη , Τάκης Στάγκος

Σχόλια/Πλοκή: Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία με κεντρικό ήρωα τον Mortimer Brewster, θεατρικό κριτικό που μισεί το θέατρο και πρέπει να τα βγάλει πέρα με την τρελή οικογένειά του και την τοπική αστυνομία του Brooklyn στη Νέα Υόρκη. Η οικογένειά του αποτελείται από τις δύο γεροντοκόρες θείες του που έχουν χόμπι και θεωρούν ότι επιτελούν θεάρεστο έργο να ξεκουράζουν μοναχικούς ηλικιωμένους άντρες, στους οποίους νοικιάζουν δωμάτιο στο σπίτι τους, με ένα ποτήρι σπιτικό κρασί που περιέχει αρσενικό, στρυχνίνη και μία σταλίτσα υδροκυάνιο. Υπάρχει και ο αδελφός του που πιστεύει ότι είναι ο Τέντυ Ρούσβελτ και περνάει το χρόνο του σκάβοντας αναχώματα για το κανάλι του Παναμά, στο υπόγειο του σπιτιού. Αυτά βέβαια τα αναχώματα χρησιμοποιούν οι δύο ηλικιωμένες θείες του για να θάβουν τα θύματά τους. Η κωμωδία όμως εξελίσσεται από το σημείο που εμφανίζεται ο τρίτος αδελφός Τζόναθαν Μπριούστερ. Ο Τζόναθαν είναι ένας ψυχοπαθής δολοφόνος και μαύρο πρόβατο για την οικογένεια. Ο Τζόναθαν έχει υποβληθεί σε μία σειρά πλαστικών επεμβάσεων, για να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα. Οι επεμβάσεις έγιναν όλες από τον φίλο και συνεργάτη του αλλά και πιστό ακόλουθό του Γερμανό δόκτορα Αϊνστάιν. Τώρα μοιάζει με τον ήρωα του μυθιστορήματος της Μαίρης Σέλεϊ: Φρανκενστάιν.

Ένα λογοτεχνικό έργο που, αν και γράφτηκε το 1816, επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τον κινηματογράφο όσο λίγα λογοτεχνικά έργα με τις κινηματογραφικές μεταφορές του να εκτείνονται από τη φρίκη στην κωμωδία!

Trivia: Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2000.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr