Από την άκρη της πόλης

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Από την άκρη της πόλης a.k.a. Am rande der stadt a.k.a. From the edge of the city

Έτος: 1998

Πρεμιέρα: 20 Νοεμβρίου 1998

Διάρκεια: 94'

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Σενάριο: Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φωτογραφία: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος

Μουσική σύνθεση: Άκης Δαούτης

Παραγωγός: Maria Powell , Αναστάσιος Βασιλείου , Διονύσης Σαμιώτης

Εταιρία παραγωγής: Μύθος Ε.Π.Ε. , Rosebud , Hot Spot

Ηθοποιοί: Στάθης Παπαδόπουλος , Κώστας Κοτσιανίδης , Παναγιώτης Χαρτοματζίδης (Παναγιώτης) , Θεοδώρα Τζήμου , Ανέστης Πολυχρονίδης (Ανέστης) , Αιμίλιος Χειλάκης , Ελένη Φίλιππα , Σύλβια Βενιζελέα (Θοδώρα) , Βασίλης Ελευθεριάδης , Εύρη Σωφρονιάδου , Γιάννης Κοντραφούρης , Τάσος Νούσιας , Κώστας Γώγος , Αργύρης Ξάφης , Ελένη Παπαδοπούλου , Γιάννης Μαυρίδης (μικρό παιδί) , Αναστάσιος Βασιλείου (φωνή πατέρα Θοδώρας)

Περίληψη/Σχόλια: Οι πλάκες στη γειτονιά, οι βόλτες στα μπορντέλα και στους μεγάλους δρόμους προς το κέντρο, μικροκλοπές και ψωνιστήρι στην Ομόνοια, είναι στοιχεία που φαινομενικά συνδέουν την μικρή παρέα των Ρωσοπόντιων από το Μενίδι. Ήρθαν πριν λίγα χρόνια από το Καζακστάν και νοιώθουν αποκλεισμένοι στη νέα τους πατρίδα, παρά το γεγονός ότι το αίμα που κυλάει στις φλέβες τους είναι ελληνικό, όπως λέει ο Σάσα ο αρχηγός τους. Βρίσκονται στην εφηβεία και μέσα σε μια διάθεση τρελής περιπέτειας αποτολμούν την κατάκτηση της μεγάλης πόλης που απλώνεται στα πόδια τους. Οι ζωές τους, οι αξίες που κουβαλάνε και οι δεσμοί αίματος που τους ενώνουν καταρρέουν όταν θα έρθουν σε επαφή με τον ανελέητο κόσμο που με ορμή ξεκίνησαν από την άκρη της πόλης να κατακτήσουν.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1998-1999 και έκοψε 40.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 5η θέση σε 16 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr