Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη

Έτος: 1967

Διάρκεια: 97'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπακώστας

Σενάριο: Γιώργος Παπακώστας

Φωτογραφία: Νίκος Μήλας (II)

Μουσική σύνθεση: Απόστολος Καλδάρας

Εταιρία παραγωγής: Κλακ Φιλμ

Ηθοποιοί: Γκέλυ Μαυροπούλου (Μάρθα) , Γιάννης Φέρτης (Αλέξης) , Στέφανος Στρατηγός , Αθηνόδωρος Προύσαλης , Μαργαρίτα Γεράρδου , Γιώργος Λουκάκης , Στάθης Χατζηπαυλής , Περικλής Χριστοφορίδης , Παμφίλη Σαντοριναίου , Ρένα Βουτσινά (Έλενα) , Σόνια Δήμου , Δημήτρης Μπλούκος , Έμμυ Ρίζου , Αλέκος Δαρόπουλος , Γιόλα Βουτσαρά , Νάνσυ Μάνδρου (μικρή) , Ελένη Ζαφειρίου , Ευτυχία Παρθενιάδου , Βασίλης Τσιτσάνης (τραγούδι) , Χαρούλα Λαμπράκη (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Η Μάρθα κλείνεται στο ψυχιατρείο απ' τον ίδιο της τον άνδρα ο οποίος εποφθαλμιά την περιουσία της. Κάποια στιγμή όμως, με τη συνδρομή του αδελφού του άντρα της που σπούδασε γιατρός στο εξωτερικό, δραπετεύει και επιστρέφει σπίτι της για να δει την κόρη της. Έτσι δημιουργούνται προστριβές και ψυχρότητα μεταξύ των δύο αδελφών, με αποτέλεσμα ο γιατρός που της έδειξε πραγματική στοργή να πάρει των ομματιών του και να φύγει από την Ελλάδα.

Όταν ο άντρας της πληροφορείται για μια φωτιά στις αποθήκες, φωτιά που ο ίδιος είχε ζητήσει να την βάλουν, κατευθύνονται με το αυτοκίνητο στο χώρο της φωτιάς. Στο αυτοκίνητο επιβαίνουν η Μάρθα, ο άντρας της και η μικρή. Στη συνέχεια, ο άνδρας της σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα κι η κόρη της μένει ανάπηρη από άγνωστη αιτία. Όμως συμβαίνει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με αποτέλεσμα ο άντρας της να πεθάνει στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, ανώ η μικρή μένει ανάπηρη. Λίγο πριν πεθάνει ο άντρας της λέει κάποια πράγματα στη Μάρθα.

Η Μάρθα αναγκάζεται να ξοδέψει όλη της την περιουσία προκειμένου να κάνει καλά τη μικρή, αλλά μάταια. Η μόνη ελπίδα που της απομένει είναι οι Άγιοι Τόποι. Εκεί, όπως της έχουν πει, υπάρχει ένας Έλληνας γιατρός που κάνει πραγματικά θαύματα...

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 83.934 εισιτήρια. Ήρθε στην 59η θέση σε 99 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr