Ανήλικες αμαρτωλές

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ανήλικες αμαρτωλές a.k.a. Μοιραίος έρωτας a.k.a. Ερωτικό ξύπνημα

Έτος: 1971

Πρεμιέρα: Δεκέμβριος 1971

Διάρκεια: 90'

Είδος: Ερωτική

Σκηνοθεσία: Απόστολος Τεγόπουλος , Όμηρος Ευστρατιάδης

Σενάριο: Χρήστος Κυριακός , Γιάννης Παπανικολόπουλος , Όμηρος Ευστρατιάδης (συμπληρωματικό σενάριο)

Φωτογραφία: Γιώργος Τσακίρης (I) , Πέτρος Καραβίδογλου

Παραγωγός: Απόστολος Τεγόπουλος

Ηθοποιοί: Δώρα Σιτζάνη (Άννα) , Γιάννα Χαμαράκη (Λόλα) , Πέλυ Γκίκα (Λιζέτα) , Δημήτρης Μπισλάνης (Εφραίμ Μπιζάκοφ) , Γιώργος Εμιρζάς (Φαίδων) , Γιάννης Αλεξανδρίδης (αστυφύλαξ Παναγιώτου) , Ντίνος Θεοδωρέλος (Κώστας) , Νίκος Κικίλιας , Έφη Λαϊου (αστυφύλαξ Αλεξανδρίδη) , Λιάνα Σίμου , Λία Πανταζή , Γιώργος Λουκάκης (Φλωράς) , Κώστας Μπαλαδήμας (υποπλοίαρχος Λιμενικής Αστυνομίας) , Γιώργος Βελέντζας (υπαστυνόμος Μακρίδης)

Περίληψη/Σχόλια: Η σπείρα των σωματεμπόρων Φλωρά και Μπιζάκοφ φτάνει από το βόρειο Αιγαίο στον Πόρο, με σκοπό να βρει κοπέλες με προορισμό τη Μέση Ανατολή. Η Άννα, που θέλει να ξεφύγει από το στενό περίγυρο του νησιού, θα γνωριστεί με έναν από τα μέλη της συμμορίας, τον Φαίδωνα...

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 34.552 εισιτήρια. Ήρθε στην 74η θέση σε 90 ταινίες.

Η ταινία γυρίστηκε με σκοπό να προβληθεί τη σαιζόν 1967-1968 με τίτλο "Μοιραίος Έρωτας" από τον Όμηρο Ευστρατιάδη, αλλά δεν κυκλοφόρησε τότε επειδή ο παραγωγός της Απόστολος Τεγόπουλος αποφάσισε να κάνει την Δώρα Σιτζάνη..κορίτσι του λαού. Το 1972 όταν η συνεργασία του μαζί της τελείωσε, σκηνοθέτησε ο ίδιος μια άλλη ιστορία αστυνομικού χαρακτήρα με αρκετές ερωτικές σκηνές και ενσωμάτωσε σ' αυτήν την πλοκή της ταινίας "Μοιραίος Έρωτας". Η ταινία κυκλοφόρησε και πάλι το 1975, χωρίς αφηγηματικές προσμίξεις αυτή τη φορά, σε μοντάζ του Ομήρου Ευστρατιάδη, μέσω της δικής του εταιρίας παραγωγής "Ora Films", με το νέο τίτλο "Ερωτικό ξύπνημα". Η εκδοχή που διανέμεται σήμερα στην τηλεόραση με τίτλο "Μοιραίος Έρωτας", είναι αυτή του Απόστολου Τεγόπουλου (με περικοπές) και έχει διάρκεια 81 λεπτά.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr