Αμφιβολίες

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Αμφιβολίες

Έτος: 1964

Διάρκεια: 95'

Είδος: Αστυνομική

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου

Συγγραφέας: Γιάννης Μαρής

Σενάριο: Γιάννης Μαρής

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης , Γιάννης Πουλής

Μουσική σύνθεση: Κώστας Κλάββας

Εταιρία παραγωγής: Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς Ε.Π.Ε.

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος , Βιβέτα Τσιούνη , Πάρις Αλεξάντερ , Βύρων Πάλλης , Καίτη Παπανίκα , Γιώργος Βρασιβανόπουλος , Ντόρα Βολανάκη , Μάκης Ρευματάς , Αλέκος Ουδινότης , Άννυ Πασπάτη , Γρηγόρης Τσουμάκης , Ελένη Πάντζα , Λιάκος Χριστογιαννόπουλος , Ελένη Ανουσάκη , Bella Balalaica

Σκηνικά: Νίκος Νικολαϊδης (V)

Πλοκή: Ένας άστατος και άπιστος σύζυγος, ο Αντώνης, προσπαθεί να τρελάνει την πλούσια γυναίκα του για να οικειοποιηθεί την περιουσία της, έχοντας ως συνεργούς τον σοφέρ του και την ερωμένη του. Για να πετύχει το σκοπό του φτάνει μέχρι του σημείου να σκηνοθετήσει το θάνατό του, αλλά η μοίρα ως συνήθως παίζει το δικό της παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο εμπλέκεται κι ένας παλιός φίλος της γυναίκας του, ένας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, ο Μπέκας, που προσπαθεί από την πλευρά του να ξεδιαλύνει ένα μυστήριο, όπου τα ασυνήθιστα και παράξενα φαινόμενα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι αμφιβολίες δεν τελειώνουν ποτέ.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 209.225 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 93 ταινίες.Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή «Το κόκκινο βάζο».

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr