Αλέξανδρος Χαντζής

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία Γέννησης: 1985Σειρές τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:


Κινηματογραφικές ταινίες τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Κατάληψη 2009
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 2012


Τηλεταινίες τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:


Βιντεοταινίες τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:


Θεατρικές παραστάσεις τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:


Τηλεπαιχνίδια τα οποία έχει σκηνοθετήσει:


Εκπομπές τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:


Επεισόδια σειρών μυθοπλασίας & εκπομπών τα οποία έχει σκηνοθετήσει:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές τις οποίες έχει σκηνοθετήσει:


Σχόλια: Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού "Καλειδοσκόπιο".

Ως βοηθος σκηνοθέτη το 2007 συμμετείχε στην performance "Η τελευταία εμφάνιση της Πυθίας" του Ρένου Χαραλαμπίδη και συν-σκηνοθέτησε με τον Γιάννη Γουλέ την θεατρική παράσταση "Έλληνας είμαι και φαίνομαι, Remix", σε κείμενο του τελευταίου. Το 2004 σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία "Πληγή από κάτω» και το 2007 το μεγάλου μήκους ντοκυμαντέρ "Σαν μια μπόρα", σε σενάρια του ίδιου. Βραβεύτηκε για τις μικρού μήκους ταινίες του "Κατάληψη" (2009) και Τσέλσι-Μπαρτσελόνα" (2012), για την πρώτη με τιμητική διάκριση και για την δεύτερη με το δεύτερο μεγαλύτερο βραβείο του Φεστιβάλ ταινιών μιρού μήκους της Δράμας, "Αργυρός Διόνυσος".

Στο θέατρο από το 2004 έως το 2006 δούλεψε ως βοηθός σκηνογράφου της Μαγιούς Τρικεριώτη και συνεργάστηκε με το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τους θεατρικούς οργανισμούς "Σαλτιμπάγκοι" και "Persona", το Απλό Θέατρο του Αντώνη Αντύπα και το Φεστιβάλ Αθηνών. Το 2007 έκανε τα σκηνικά για μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Ανακατωσάρια" του Δήμου Γρεβενών.

Trivia:

Συζητήστε για το/τη σκηνοθέτη "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr