Όνειρο II

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Όνειρο II

Έτος: 1992

Διάρκεια: 90'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Φρέντυ Βιανέλλης

Σενάριο: Φαίδων Ταμβακάκης , Φρέντυ Βιανέλλης

Φωτογραφία: Φίλιππος Κουτσαφτής

Μουσική σύνθεση: Νίκος Ξυδάκης

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ηθοποιοί: Πάνος Κρανιδιώτης , Φραγκίσκος Κυριακόπουλος , Τάσος Αποστόλου , Θάλεια Αργυρίου , Γεωργία Καρκάλη , Γιάννης Παπαγιάννης (I) , Αθηνά Παππά , Νικόλας Βιανέλλης , Νίκος Καραγιώργος , Δημήτρης Πετρόπουλος , Αργύρης Παυλίδης , Δημήτρης Σιακάρας

Περίληψη/Σχόλια: "Όνειρο II" είναι το όνομα του ιστιοπλοϊκού, επαγγελματικού σκάφους του Μανώλη. Η ταινία, ένα ταξίδι μύησης στη φύση, έχει πρωταγωνιστές το Αιγαίο, το σκάφος, τον καπετάνιο Μανώλη και το γιο του Νικόλα. Ο Μανώλης αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και είναι ευέξαπτος και δύσθυμος όσο βρίσκεται στη στεριά. Ο γιος, παιδί ακόμα, δεν φαίνεται να κατανοεί, ούτε να συμμερίζεται τα προβλήματα του πατέρα του. Παρόλα αυτά, όταν το ταξίδι αρχίζει, και το σκάφος ανοίγεται στο Αιγαίο, ο Μανώλης φαίνεται να ξεχνάει τα προβλήματα του και προσπαθεί να "ξυπνήσει" στο γιο του την αγάπη για τη θάλασσα και τη φύση. Την πρώτη μέρα ο Νικόλας συμμετέχει, την επόμενη χάνει το ενδιαφέρον του. Η σύγκρουση ανάμεσα στον πατέρα και το γιο αρχίζει. Αργότερα τσακώνονται και χωρίζουν. Οταν ξεσπάει η καταιγίδα θα βρεθεί ο καθένας μόνος του ενάντια στα στοιχεία της φύσης.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1992-1993 και έκοψε 2.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 10η θέση σε 11 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr