Όνειρα θερινής επαρχίας

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Όνειρα θερινής επαρχίας

Έτος: 2006

Πρεμιέρα: Νοέμβριος 2006

Διάρκεια: 84'

Είδος:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ακσεχερλίδης

Σενάριο: Γιώργος Ακσεχερλίδης

Φωτογραφία: Γιώργος Ακσεχερλίδης

Μουσική σύνθεση: Λευτέρης Πασσιάς

Παραγωγός: Γιώργος Ακσεχερλίδης

Ηθοποιοί: Γιώργος Ακσεχερλίδης (Γιώργος) , Γιάννης Σιδεράς (Βόλτερ) , Θεοδόσης Βογιατζής (Φαίδων) , Ρένος Χαραλαμπίδης (Ρένος) , Θοδωρής Πετρόπουλος (I) (ιδιοκτήτης κινηματογράφου) , Βασίλης Γρηγοράκης (περιπτεράς) , Άγγελος Μπαλάτσας (πωλητής βιντεοκλάμπ)

Σκηνικά: Γιώργος Ακσεχερλίδης

Πλοκή: Πλανήτης Γη. Ήπειρος Ευρώπη. Χώρα Ελλάδα. Πόλη Σέρρες. Ο Γιώργος, σχεδόν 18 ετών, περνάει τα βράδια του στην ήσυχη πόλη κάνοντας ραδιόφωνο, επισκεπτόμενος τον τελευταίο κινηματογράφο, όπως και το τελευταίο βιντεοκλάμπ. Μοιράζεται τα νιάτα του µε τον κολλητό του, τον Βόλτερ, τον πρώην μοναχό του Σινά και νυν περιπτερά Βασίλη, την κοπέλα του, τον εξοργισμένο με το δήμαρχο ταξιτζή και τον ονειροπόλο φύλακα του σχολείου του. Οι δυο φίλοι, Γιώργος και Βόλτερ, βρίσκουν απάγγειο στην Καλλιθέα, στο αγαπημένο τους παρκάκι. Το ανάποδο παγκάκι της πλατείας, η μη έλευση της αγαπημένης του ταινίας, η γενικότερη ραθυμία όπως και η επίσκεψη του Ρένου Χαραλαµπίδη στην πόλη, φέρνουν την ανατροπή...

Trivia: Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο "47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης", στο τμήμα "Digital Wave", όπου κέρδισε το "Βραβείο Κοινού".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr