Όνειρα γλυκά (2002)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Όνειρα γλυκά (2000)

Έτος: 2002

Πρεμιέρα: 13 Νοεμβρίου 2002

Διάρκεια: 93'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Παντελής Παγουλάτος

Σενάριο: Παντελής Παγουλάτος

Φωτογραφία: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική σύνθεση: Σταμάτης Κραουνάκης

Παραγωγός: Αργύρης Λαζαρίδης , Παντελής Παγουλάτος

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ)

Ηθοποιοί: Μπέτυ Λιβανού , Γιάννης Φέρτης , Χρήστος Νομικός , Βαλέρια Χριστοδουλίδου , Όθων Μεταξάς , Γιάννης Καραγεωργόπουλος , Μαρίνα Ψάλτη , Κατερίνα Λυπηρίδου , Χρήστος Γλυκός , Κώστας Μακεδόνας (τραγούδι) , Βικτωρία Ταγκούλη (τραγούδι) , Μαξιμιλιανός Σαπουντζής (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Μια οικογένεια με ισχυρό ταμπεραμέντο. Ένα οικογενειακό δράμα όπου και στις πιο ακραίες στιγμές του, υπάρχει χώρος για το χιούμορ. Με αφορμή την ασθένεια του Αντώνη, οι ήρωες αποκαλύπτουν τα μυστικά και ψέματα της ζωής τους. Εν μέσω συγκρουόμενων πυρών η Ελένη πρέπει να πάρει θέση. Ο σύζυγος, εκτός από τη μάχη της ζωής του μάχεται και για την καρδιά της γυναίκας του. Ο φίλος επιστρέφει από την Αμερική και ζητάει τα χαμένα κομμάτια της ζωής του στο πρόσωπο της. Και τα παιδιά, εγωιστικά, σκληρά και ανταγωνιστικά, της βάζουν συνεχώς όρια. Το μόνο βέβαιο είναι πως για να επιβεβαιώσει κανείς την αγάπη, πρέπει να χαϊδέψει τις πληγές του. Κι αυτό ακριβώς κάνουν και οι ήρωες της ταινίας...

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 2002-2003 και έκοψε 5.600 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 7η θέση σε 20 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr