Όλα για την Υγεία mou

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Όλα για την Υγεία mou

Έτος: 2011

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Ενημερωτική

Κανάλι: Mega

Ημέρα/ημέρες προβολής: Σάββατο

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 29 Ιανουαρίου 2011

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 2014

Κύκλοι επεισοδίων: 4

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος

Περιγραφή: Η εκπομπή αποτελεί ένα τηλεοπτικό περιοδικό, που βοηθά να ζούμε καλύτερα και να βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας. Στόχος της εκπομπής είναι να πάψει η υγεία ή ό,τι σχετίζεται με αυτή να παραπέμπει σε δυσάρεστες και απαισιόδοξες έννοιες. Καλούμε τους τηλεθεατές να κερδίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής με ελεγχόμενο κόστος σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Η εναλλακτική μας πρόταση έχει να κάνει με τη γνώση και τους τρόπους και βασίζεται κυρίως στην πρόληψη.

Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ένας άνθρωπος που βιώνει ένα πρόβλημα υγείας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό. Γύρω από αυτόν, ανοίγει μια βεντάλια θεμάτων που σχετίζονται με το ζήτημα που τον απασχολεί. Μέσα από την ιστορία του εξετάζονται κοινωνικές πτυχές του προβλήματος. Στόχος είναι να αναδειχθεί η θετική πλευρά και να αποκαλυφθεί η ανθρώπινη δύναμη.

Στη συζήτηση που γίνεται στο στούντιο συμμετέχουν και άλλοι άνθρωποι (κοινό), οι οποίοι εκφράζουν τις απόψεις τους και συμπληρώνουν την εκπομπή με δικά τους βιώματα. Ο ρόλος του κοινού είναι ενεργός καθώς καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις-κουίζ ή να συμμετέχει διαδραστικά στο στούντιο.

Κύριο χαρακτηριστικό της εκπομπής είναι το οικείο σκηνικό και η μοντέρνα οπτικοποίησή της, η οποία διευκολύνει τον τηλεθεατή να αντιληφθεί σε βάθος το ζήτημα που συζητείται. Το στούντιο δεν διαφέρει από τον οικείο χώρο ενός σπιτιού και η συζήτηση μοιάζει με αυτές που γίνονται σε κάθε οικογένεια. Όμως, όταν η θεματολογία το απαιτεί, σε συγκεκριμένα σημεία της εκπομπής "μεταμορφώνεται" σε χώρο περισσότερο επιστημονικό, στον οποίο γίνονται live εξετάσεις και άλλα happenings που έχουν σαν στόχο να κάνουν περισσότερο οικεία την ιατρική στον τηλεθεατή.

Στον κύριο κορμό των συμμετεχόντων είναι δυο γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων που κατά βάση δίνουν τις απαντήσεις στο πρόβλημα που απασχολεί τον πρωταγωνιστή της ιστορίας. Η εκπομπή πλαισιώνεται από αρκετά μικρά βίντεο που έχουν σαν στόχο να παρουσιάσουν τα πλέον καινούργια δεδομένα για το θέμα που συζητείται. Επίσης, τα βίντεο αυτά συνδέονται σκηνοθετικά αλλά και εννοιολογικά με αυτά που συμβαίνουν στο στούντιο.

Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται με απλό και κατανοητό τρόπο. Η εκπομπή είναι ανθρώπινη και έχει σαν στόχο να αγγίξει το συναίσθημα του τηλεθεατή αλλά και να του δώσει την ελπίδα στην πραγματική της διάσταση, χωρίς υπερβολές. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τον τρομάξει, αλλά αντίθετα επιδιώκει με χιούμορ να "περάσει" τα μηνύματα που θα τον βοηθήσουν να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Στοιχεία/Trivia: .


Τηλεοπτικοί κύκλοι:


Πρεμιέρα 2ου κύκλου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011.

Πρεμιέρα 3ου κύκλου 13 Οκτωβρίου 2012.

Πρεμιέρα 4ου κύκλου το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013.Επαναλήψεις: 2012 (Mega Cosmos) , 2014 (Mega)

Παρουσιαστές: Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Καλεσμένοι: Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Κωνσταντίνος Γαβαλάς

Μαριάννα Τουμασάτου

Κάτια Δανδουλάκη

Μαίρη Συνατσάκη

Κρατερός Κατσούλης

Ορφέας Παπαδόπουλος

Ζέτα Μακρυπούλια

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Κατερίνα Ζαρίφη

Νίκος Παπαδάκης (VI)

Κωνσταντίνος Καζάκος

Μάξιμος Μουμούρης

Στέφανος Κορκολής

Δέσποινα Καμπούρη

Ελένη Δήμου

Αντώνης Βλοντάκης

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Τζόυς Ευείδη

Μαρία Μπεκατώρου

Γιώργος Κιμούλης

Μαρία Ναυπλιώτου

Γιάννης Ζουγανέλης

Γωγώ Μπρέμπου

Μάκης Πουνέντης

Εύη Αδάμ

Δημήτρης Σταρόβας

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Μαρία Καβογιάννη

Υρώ Μανέ

Καίτη Κωνσταντίνου

Βιβή Κόκκα

Πέτρος Φιλιππίδης

Γιώργος Καπουτζίδης

Φώφη Γεννηματά

Άρης Δαβαράκης

Μαριέτα Γιαννάκου

Ελένη Καστάνη

Μάρω Λεονάρδου

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ρέα Τουτουνζή

Χριστίνα Αλεξανιάν

Σάκης Μπουλάς

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr