Έξι Νύχτες στην Ακρόπολη

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Έξι νύχτες στην Ακρόπολη

Έτος: 2021

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Δραματική

Κανάλι: ΕΡΤ2

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 26 Δεκεμβρίου 2021

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 30 Δεκεμβρίου 2021

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 6

Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος

Συγγραφέας: Γιώργος Σεφέρης

Σενάριο: Δημήτρης Γιαμλόγλου

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Τσακνής

Φωτογραφία: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος

Σκηνικά: Κική Μήλιου

Ηθοποιοί: Φοίβος Μαρκιανός (Στράτης) , Γρηγορία Μεθενίτη (Σαλώμη) , Ελίζα Σκολίδη (Λάλα) , Κατερίνα Μισιχρόνη (Σφίγγα) , Απόστολος Καμιτσάκης (Nικόλας) , Γιώργος Μερτζιάνης (Νώντας) , Γιώργος Βουρδαμής (Καλλικλής) , Γιώργος Αρμένης (Ταμίδης) , Γιώργης Κοντοπόδης (Λογγομάνος) , Σταμάτης Τζελέπης , Χρήστος Κελαντώνης , Θωμαϊς Ανδρούτσου , Νότα Παρούση , Μαρία Εγγλεζάκη , Ρένα Λύκου , Ελένη Βουτυρά , Πάνος Κρανιδιώτης , Χρήστος Χαλβατζάρας , Ντίνος Σούτης , Σπύρος Κουβαρδάς , Νίκος Καραγεώργης , Κωνσταντίνα Τζώρτζη , Γιάννης Ζωγράφος (II) , Αρθούρος Ιωαννίδης , Σάββας Καρακατσάνης , Σπύρος Κατηφόρης , Θοδωρής Προκοπίου , Τάκης Δεληγιάννης , Κατερίνα Αντωνιάδου , Σοφία Πριαγγέλου , Σταμάτης Κακαβελάκης , Κλαίρη Μπάμπαλη , Γιώργος Σκαρλάτος , Θωμάς Κινδύνης (αφηγητής)


Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης

Περίληψη/Σχόλια: Με αφορμή την επιστροφή ενός νέου από το εξωτερικό, μια παρέα έξι αγοριών και κοριτσιών της Αθήνας του 1920, η οποία έχει χαθεί για πάρα πολλά χρόνια, αποφασίζει να βρεθούν και πάλι για να θυμηθούν τα παλιά αλλά και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό δίνουν ραντεβού στο βράχο της Ακρόπολης για έξι συνεχείς πανσελήνους προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις χωρίς ελπίδα ζωές τους.

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Στράτης, ο πλέον έμπιστος φίλος του Σεφέρη, ο οποίος επιχειρεί μέσω αυτού να μιλήσει για τη φιλία, τον έρωτα και την εξομολόγηση σε μια Ελλάδα με ανοιχτές ακόμα τις πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού Διχασμού. Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας είναι η Σαλώμη, η Λάλα, ο Καλλικλής, ο Νικόλας, ο Νώντας και η Μαριγώ. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές στην Ακρόπολη οι ήρωες έρχονται πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, ταυτόχρονα ερωτεύονται, συγκρούονται και βγάζουν ο ένας του άλλου ό,τι όμορφο και άσχημο υπάρχει μέσα τους.

Trivia: Η πρεμιέρα της σειράς αναμένόταν από τον Σεπτέμβριο του 2021. Προβλήθηκε τελικά σε 5 συνεχόμενες μέρες από 26 έως και 30 Δεκεμβρίου 2021, με το τλευταίο επεισόδιο να είναι διπλό.

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr