Ένοχοι (1966)

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Οι ένοχοι (1966)

Έτος: 1966

Διάρκεια: 80'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Κώστας Ασημακόπουλος

Συγγραφέας: Κώστας Ασημακόπουλος

Σενάριο: Κώστας Ασημακόπουλος

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης

Μουσική σύνθεση: Νίκος Μαμαγκάκης

Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Ηθοποιοί: Πέτρος Φυσσούν , Άννα Φόνσου , Δημήτρης Μυράτ , Κώστας Καζάκος , Λάκης Κομνηνός , Καίτη Ιμπροχώρη , Τέλης Ζώτος , Γιώργος Βελέντζας , Ναταλία Αλκαίου , Κώστας Παπαχρήστος , Γιάννης Μπέρτος , Έλενα Κυρανά (τραγούδι) , Γιώργος Φέρης (τραγούδι)

Πλοκή: Στη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου, μια όμορφη νέα γυναίκα, η Χριστίνα, εξομολογείται στον νεαρό στρατιωτικό ιερέα, τον πατέρα Γρηγόρη, ένα έγκλημα που διέπραξε για να υπερασπιστεί τη ζωή της, ένα έγκλημα για το οποίο τώρα κατηγορείται ένας λοχίας. Εκείνος προσπαθεί να την πείσει να παραδοθεί στη δικαιοσύνη, ώστε να μην πεθάνει ένας αθώος, αλλά στη συνέχεια, κυριευμένος από ένα παράφορο ερωτικό πάθος, πείθει ένα δραπέτη των φυλακών, τον Σωτήρη Ντάβο, να πάρει πάνω του την ευθύνη του φόνου. Ο Ντάβος, καταδικασμένος ήδη δύο φορές σε θάνατο, αποφασίζει να κάνει τη μοναδική καλή πράξη στη ζωή του. Ομολογεί ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει φυσικά και καταδικάζεται σε θάνατο, οδηγούμενος ξανά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η Χριστίνα απαλλάσσεται από το άγος και είναι πλέον ελεύθερη να ενώσει τη ζωή της με τον άντρα που αγαπά.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 147.346 εισιτήρια. Ήρθε στην 44η θέση σε 117 ταινίες.Η ταινία γυρίστηκε στην Εύβοια.Από τη νουβέλα του Κώστα Ασημακόπουλου "Στο στόμα του λιονταριού".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr