Ένα καπέλο γεμάτο βροχή (1980)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ένα καπέλο γεμάτο βροχή (1980)

Έτος: 1980

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 19 Μαϊου 1980

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 152'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Κώστας Ασημακόπουλος , Στέλιος Ράλλης

Συγγραφέας: Michael V. Gazzo

Σενάριο: Πόπη Δανιήλ (μετάφραση έργου)

Ηθοποιοί: Γιάννης Κατράνης (I) (Τζόνι) , Βέρα Κρούσκα (Σήλια) , Κώστας Αρζόγλου (Πόλο) , Χρήστος Δακτυλίδης (πατέρας Τζόνι) , Γιώργος Κυρίτσης ("Μάνα") , Μάκης Πανώριος (Άπλις) , Θάνος Καληώρας (Τσάκι) , Άννα Μακράκη (φίλη της Άπλις)

Επαναλήψεις: 1981 (ΕΡΤ)

Σχόλια/Πλοκή: Ο Τζόνι προσπαθεί να κρύψει από τη γυναίκα και τον πατέρα του ότι είναι μορφινομανής. Μόνο ο αδελφός του, ο Πόλο, το ξέρει και αναγκάζεται να πληρώνει τα χρέη του στους εμπόρους που τον προμηθεύουν με ναρκωτικά. Η γυναίκα του είναι έγκυος και προσπαθεί να καταλάβει την συμπεριφορά του. Ο πατέρας του δεν θέλει να δει πόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει στους δυο γιους του. Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Ο Τζόνι, για άλλη μια φορά, δεν μπορεί να πληρώσει για τη δόση του και τα πράγματα τον πιέζουν να αποκαλύψει την αλήθεια.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 26 Ιανουαρίου 1981.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Απρίλιο του 2010 (47ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr