Ένα δένδρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ένα δένδρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν

Έτος: 1977

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 29 Αυγούστου 1977

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 111'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννίτσης , Ελίνα Τανιμανίδη

Συγγραφέας: Betty Smith

Μουσική σύνθεση: Ζακ Μεναχέμ

Ηθοποιοί: Εύα Κοταμανίδου , Αγνή Βλάχου , Χρήστος Δακτυλίδης , Νίκος Δενδρινός , Πέτρος Ζαρκάδης , Ματίνα Καρρά , Νάσος Κεδράκας , Αργύρης Παυλίδης

Επαναλήψεις: 1978 (ΕΡΤ) , 2009 (Σινέ+)

Σχόλια/Πλοκή: Σε μια φτωχογειτονιά του Μπρούκλιν φυτρώνει ένα δέντρο που βάζει τα δυνατά του να κερδίσει λίγο ουρανό. Μεγαλώνει ακόμα και στο τσιμέντο, χωρίς ήλιο, χωρίς νερό, ίσως και χωρίς χώμα. Μεγαλώνει πλούσιο και ευγενικό μόνο στις απόκληρες γειτονιές. Σε κανένα άλλο μέρος. Έτσι είναι πλασμένο: να αγαπάει τους φτωχούς. Μοιάζει με την εντεκάχρονη Φράνσι, που μεγαλώνει μαζί με την οικογένειά της στο Μπρούκλιν και προσπαθεί να χαρεί την κάθε μέρα, αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα. Η μητέρα της ξενοδουλεύει, ο πατέρας της ταλανίζεται από την ανεργία. Και ο Νίλι, ο μικρός της αδερφός, προσπαθεί να εκπληρώσει τα όνειρά που κάνει γι αυτόν η μητέρα του: να σπουδάσει και να γίνει κάποια μέρα σπουδαίος γιατρός.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά δύο φορές. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1978 & στις 30 Νοεμβρίου 2009.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr