Έλλη Στάη

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία γέννησης: 24 Μαρτίου 1954Τηλεοπτικές εκπομπές που έχει παρουσιάσει / στις οποίες συμμετείχε:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Feel the fun 2006 ΝΕΤ
Man to man 1997 ΣΚΑΙ
Open mind 2019 Open
Persona Grata 2007 Alpha
Έλλη (2007) 2007 Mega
Ίντριγκα 2015 Alpha
ΕΡΤ Ειδήσεις 1975 ΕΡΤ
Ειδήσεις ΝΕΤ 1997 ΝΕΤ
Ελλήσποντος 1995 Mega
Με τα μάτια της Έλλης 1999 ΑΝΤ1
ΝΕΤ week 2011 ΝΕΤ
Στο ντιβάνι 1993 New Channel
Τα Νέα του ΑΝΤ1 1989 ΑΝΤ1

Τηλεπαιχνίδια που έχει παρουσιάσει / στα οποία συμμετείχε:


Σειρές στις οποίες έχει εμφανιστεί:


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε:


Βιογραφία: Δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λευκάδα. Απόφοιτη του Αρσακείου, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στη Γαλλία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες "Αυγή", "Μεσημβρινή" και "Ακρόπολις".

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ όπου παρουσιαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Τέρενς Κουΐκ από το 1983 μέχρι το 1989. Στο ραδιόφωνο συνεργάστηκε με τον "Flash" ως ανταποκρίτρια για ευρωπαϊκά θέματα στις Βρυξέλλες και τον "Αθήνα 9,84".

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα το 1993 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Ήταν η πρώτη, που μαζί με τον δημοσιογράφο Σταμάτη Μαλέλη, εγκαινίασε στην ελληνική τηλέοραση τα "τηλεοπτικά παράθυρα" στα δελτία ειδήσεων. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Mega Channel παρουσιάζοντας την ενημερωτική εκπομπή "Ελλήσποντος". Για 2 χρόνια εργάστηκε στο Star Channel παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Από το 1999 παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 την εκπομπή "Με τα μάτια της Έλλης". Παράλληλα εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash ως παραγωγός της εκπομπής "Ελλιγμοί".

Για 3 χρόνια είχε αναλάβει και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2006, έως και τις 3 Οκτωβρίου 2006, το παρουσίαζε από κοινού με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Στις 4 Οκτωβρίου 2006 η δημοσιογράφος υπέβαλε την παραίτησή της από τον ΑΝΤ1.

Από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο του 2007 η Έλλη Στάη "επέστρεψε" στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel στον σχολιασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, που παρουσίαζε η Όλγα Τρέμη καθώς και με εβδομαδιαία εκπομπή με τίτλο "Έλλη".

Από τις 20 Ιουλίου 2007 η Έλλη Στάη ανήκει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι και το καλοκαίρι του 2008 ήταν η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων. Η παρουσίαση κάθε Δευτέρα τα μεσάνυχτα της εβδομαδιαίας εκπομπής "Persona grata" στο κανάλι, διεκόπη λόγω πολλών υποχρεώσεων.

Συνεργάστηκε επίσης με τα περιοδικά "Diva" και "Penthouse" καθώς και την εφημερίδα "Επενδυτής".

Trivia: Το βαφτιστικό της όνομα είναι Ελισάβετ Τσαρλαμπά και είναι κόρη του βουλευτή της Ένωσης Κέντρου, Μάρκου Τσαρλαμπά. Έχει παντρευτεί τέσσερις φορές. 1ος της γάμος ήταν με τον δικηγόρο Νίκο Στάη, απ' τον οποίο έχει διατηρήσει το επώνυμό της μέχρι σήμερα. Ο 2ος γάμος της ήταν με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμίτση. Ο 3ος της γάμος ήταν με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στέλιο Παναγόπουλο ενώ πλέον είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή.

Συζητήστε για τον/την παρουσιαστή "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr