Άσκηση πέντε δακτύλων

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Άσκηση πέντε δακτύλων

Έτος: 1978

Είδος: Δράμα

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου 1978

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου (II) , Στέλιος Ράλλης

Συγγραφέας: Peter Shaffer

Σενάριο: Μαίρη Βεάκη (μετάφραση έργου)

Μουσική σύνθεση: Ζακ Μεναχέμ

Ηθοποιοί: Μπέτυ Αρβανίτη (κυρία Χάρινγκτον) , Καίτη Γρηγοράτου (Παμ) , Πέτρος Ζαρκάδης (κύριος Χάρινγκτον) , Γιώργος Κιμούλης (Κλάιβ) , Τάκης Χρυσικάκος (Βάλτερ)

Σκηνικά: Γιάννης Κύρου

Επαναλήψεις: 1982 (ΕΡΤ) , 1993 (ΕΤ1) , 2010 (Σινέ+)

Σχόλια/Πλοκή: Πατέρας, μητέρα, γιος και κόρη. Μια κλασική αγγλική οικογένεια σε ένα ευρύχωρο αγγλικό σπίτι. Και ο πέμπτος άνθρωπος. Η μητέρα «μεγαλοπιάνεται», θέλει ιδιαίτερη εκπαίδευση για την κόρη της ώστε να προετοιμαστεί για τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας και η οικογένεια προσλαμβάνει έναν καθηγητή που μένει μαζί τους στο σπίτι για να της κάνει μαθήματα. Ο καθηγητής είναι Γερμανός και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η υπόθεση διαδραματίζεται λίγο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι συγκρούσεις είναι έντονες, η συμβίωση δύσκολη και οι συμβιβασμοί σε κάποια θέματα μοιάζουν αδύνατοι. Πώς θα καταλήξουν αυτοί οι πέντε άνθρωποι; Η αλήθεια δείχνει να είναι επώδυνη για όλους.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά τρεις φορές. Στις 12 Ιουλίου 1982, στις 2 Αυγούστου 1993 & στις 31 Μαΐου 2010.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr