Άνεμος Πάνω Από την Πόλη

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Άνεμος πάνω από την πόλη

Έτος: 1996

Πρεμιέρα: 16 Νοεμβρίου 1996

Διάρκεια: 110'

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου

Σενάριο: Αλέξανδρος Κακαβάς , Olga Mikhaylova , Πέτρος Σεβαστίκογλου

Φωτογραφία: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος

Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής , Βασίλης Κατσούφης

Εταιρία παραγωγής: Στέφι Φιλμ , Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) , Lumiere Productions Ltd

Ηθοποιοί: Zinoviy Gerdt (Mesmer) , Anna Yanovskaya (Alina) , Ζήνα Ναζάρου , Taras Kolyadov (Nikita) , Μαρίνα Βλαντί (Simone) , Gennadi Nazarov (Alcott)

Περίληψη/Σχόλια: Ένα ηλιόλουστο πρωινό, ένας περιοδεύων θίασος με επικεφαλής έναν ηλικιωμένο σκηνοθέτη, τον Μέσμερ, φτάνει σε μια ρωσική κωμόπολη. Ένας νεαρός εργάτης, ο Νικίτα, καταγοητεύεται από την παράσταση καθώς και από τη χάρη και τη φινέτσα της νεαρής ηθοποιού Αλίνας. Μια τρομερή καταιγίδα πλήττει την περιοχή και καταστρέφει το θέατρο. Τα μέλη του θιάσου εγκαταλείπουν άρον-άρον την πόλη και ο Νικίτα τους ψάχνει απεγνωσμένα. Άφραγκος, σταματά σ’ ένα εργοτάξιο αναστήλωσης όπου πιάνει δουλειά. Στο μεταξύ, η Αλίνα εγκαταλείπει το θίασο. Ωσάν παρασυρμένη και αυτή απ’τον άνεμο, φτάνει στο εργοτάξιο όπου συναντιέται με τον Νικίτα. Αλλά και ο Μέσμερ, εγκαταλειμμένος από όλους τους ηθοποιούς του, φτάνει στο εργοτάξιο όπου θα μονομαχήσει με τον Νικίτα για χάρη της Αλίνας.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1997-1998 και έκοψε 1.800 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 12η θέση σε 14 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr