Κατηγορώ την κοινωνία

Από retroDB
Αναθεώρηση ως προς 15:36, 20 Ιουλίου 2012 από τον Lolisman (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κατηγορώ την κοινωνία

Έτος: 1966

Διάρκεια: 90'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ζιάγκος

Σενάριο: Σπύρος Ζιάγκος

Φωτογραφία: Giovanni Varriano

Παραγωγός: Θανάσης Σύλιας

Εταιρία παραγωγής: Αθήνα Φιλμ

Ηθοποιοί: Γκέλυ Μαυροπούλου , Στέφανος Στρατηγός , Παύλος Λιάρος , Μαρί Πανταζή , Μιράντα Μυράτ , Νίκος Φέρμας , Γιώργος Βρασιβανόπουλος , Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι) , Πάνος Τζανετής (ταργούδι) , Βίκυ Τζινιέρη (χορεύτρια)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Αλέξης Σιγρίδης βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το φόνο του Κώστα Γιαμάκη. Η Μάρθα Αντωνίου, η μητέρα της Αλίκης, της μνηστής του θύματος, καταθέτει στο δικαστήριο ότι η κόρη της κι ο Αλέξης σχεδίαζαν να παντρευτούν, αλλά η μητέρα του, η Μίνα, η οποία δεν ήθελε αυτό το γάμο, χρησιμοποίησε το επιλήψιμο παρελθόν της για να τον αποτρέψει. Η Μάρθα η οποία τραγουδούσε κρυφά από την κόρη της σε ένα κέντρο της Τρούμπας, απαγόρευσε στην Αλίκη να παντρευτεί τον Αλέξη κι εκείνη, για να την εκδικηθεί, συνδέθηκε με τον Γιαμάκη. Στη δική της κατάθεση, η Μίνα Σιγρίδη επιβεβαιώνει όσα έχει καταθέσει η Μάρθα και ομολογεί ότι εκείνη σκότωσε τον Γιαμάκη για να προστατεύσει το παιδί της. Ο Αλέξης αθωώνεται και μπορεί τώρα να παντρευτεί την Αλίκη. Στο μεταξύ, η Αλίκη συναντά τον πατέρα της που είχε φύγει προ εικοσαετίας στην Αμερική και τώρα έχει γυρίσει πλούσιος, ενώ έχει επανασυνδεθεί με τη μητέρα της.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 121.882 εισιτήρια. Ήρθε στην 54η θέση σε 117 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr