Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Κάθαρμα"

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από τον ίδιο χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 37: Γραμμή 37:
 
|a17=Ρία Κούρτη|ra17=τραγούδι
 
|a17=Ρία Κούρτη|ra17=τραγούδι
  
|com=Στον σκληρό και ανελέητο κόσμο της Τρούμπας ξεχωρίζει η φανταχτερή παρουσία μιας καλόκαρδης κοκότας, της Μάγδας, γνωστής με το προσωνύμιο η Μαρκησία. Η Μάγδα βρίσκει τον ιδεώδη γι' αυτήν άντρα στο πρόσωπο ενός ναυτικού, του Μάνου Αποστολίδη. Μετά από κάποιους δισταγμούς, αποφασίζει να τον παντρευτεί και να αλλάξει τη ζωή της. Περιχαρής, ενόψει του γάμου, αποχαιρετά τις συναδέλφους της στο καμπαρέ όπου χόρευε και τραγουδούσε, καθώς και τη φτωχογειτονιά που έμενε. Όμως τα όνειρα για μια καινούργια ζωή συντρίβονται πριν από το γάμο καθώς, σε έναν τυχαίο καβγά, ο Μάνος σκοτώνει τον Μιχάλη, έναν προαγωγό που επεδίωκε να γίνει προστάτης της Μάγδας κι εκείνη αναγκάζεται να δώσει όλες τις οικονομίες της στον Σάββα, ο οποίος είναι φίλος του νεκρού και τους εκβιάζει. Στη συνέχεια έρχεται η φοβερή αποκάλυψη. Ο αγαπημένος της δεν είναι παρά ένας αδίστακτος προαγωγός, ο οποίος έχει στήσει το κόλπο μαζί με τον Μιχάλη και τον Σάββα. Όταν η αδίστακτη τριάδα επαναλαμβάνει το εγχείρημα με τη Σούλα, την καλύτερη φίλη της Μάγδας, η τελευταία σκοτώνει τον Μάνο χωρίς ίχνος δισταγμού.
+
|com=Στον σκληρό και ανελέητο κόσμο της Τρούμπας ξεχωρίζει η φανταχτερή παρουσία μιας καλόκαρδης κοκότας, της Μάγδας, γνωστής με το προσωνύμιο η Μαρκησία. Η Μάγδα βρίσκει τον ιδεώδη γι' αυτήν άντρα στο πρόσωπο ενός ναυτικού, του Μάνου Αποστολίδη. Μετά από κάποιους δισταγμούς, αποφασίζει να τον παντρευτεί και να αλλάξει τη ζωή της. Περιχαρής, ενόψει του γάμου, αποχαιρετά τις συναδέλφους της στο καμπαρέ όπου χόρευε και τραγουδούσε, καθώς και τη φτωχογειτονιά που έμενε...
  
 
|trivia=Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 364.009 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 92 ταινίες.
 
|trivia=Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 364.009 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 92 ταινίες.
  
Ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη ερμηνεύουν το τραγούδι '''"Κάθε Λιμάνι Και Καημός"''' σε στίχους του '''Πυθαγόρα''' και μουσική Γιώργου Κατσαρού.
+
Ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη ερμηνεύουν το τραγούδι '''"Κάθε Λιμάνι και Καημός"''' σε στίχους του '''Πυθαγόρα''' και μουσική Γιώργου Κατσαρού.
  
Φαίνεται να φέρει και αρκετές ομοιότητες με τη βιντεοσειρά "<B>[[Μαρκησία του λιμανιού]]</B>".
+
Η ταινία φέρει αρκετές ομοιότητες με τη βιντεοσειρά "<B>[[Μαρκησία του λιμανιού]]</B>" του 1987.
 
}}
 
}}

Αναθεώρηση της 21:49, 10 Ιουλίου 2019

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κάθαρμα a.k.a. Η μαρκησία

Έτος: 1963

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 1963

Διάρκεια: 96'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Κώστας Ανδρίτσος

Σενάριο: Νίκος Φώσκολος

Φωτογραφία: Νίκος Μήλας (I)

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Εταιρία παραγωγής: Φοίνιξ Φιλμ

Ηθοποιοί: Γιώργος Φούντας (Μάνος Αποστολίδης) , Μάρω Κοντού (Μάγδα ("Μαρκησία")) , Στέφανος Στρατηγός (Μιχάλης) , Νίκος Τσαχιρίδης (Σάββας) , Ρένα Χριστάκη (Σούλα) , Άντζελα Μιχαήλ , Παύλος Λιάρος (Ηλίας) , Παύλος Καταπόδης , Τζίνα Βούλγαρη , Αλέκος Δαρόπουλος , Θόδωρος Ντόβας , Γιώργος Κυριακίδης , Αντώνης Μαρκαντωνάτος , Άλκης Κωνσταντίνου , Καίτη Σιγάλα , Πάνος Γαβαλάς (τραγούδι) , Ρία Κούρτη (τραγούδι)

Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος

Πλοκή: Στον σκληρό και ανελέητο κόσμο της Τρούμπας ξεχωρίζει η φανταχτερή παρουσία μιας καλόκαρδης κοκότας, της Μάγδας, γνωστής με το προσωνύμιο η Μαρκησία. Η Μάγδα βρίσκει τον ιδεώδη γι' αυτήν άντρα στο πρόσωπο ενός ναυτικού, του Μάνου Αποστολίδη. Μετά από κάποιους δισταγμούς, αποφασίζει να τον παντρευτεί και να αλλάξει τη ζωή της. Περιχαρής, ενόψει του γάμου, αποχαιρετά τις συναδέλφους της στο καμπαρέ όπου χόρευε και τραγουδούσε, καθώς και τη φτωχογειτονιά που έμενε...

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 364.009 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 92 ταινίες.

Ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη ερμηνεύουν το τραγούδι "Κάθε Λιμάνι και Καημός" σε στίχους του Πυθαγόρα και μουσική Γιώργου Κατσαρού.

Η ταινία φέρει αρκετές ομοιότητες με τη βιντεοσειρά "Μαρκησία του λιμανιού" του 1987.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr