Μη μου Γυρνάς την Πλάτη
Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Μη μου Γυρνάς την Πλάτη
Έτος: 1986
Τηλεοπτική Σειρά
Είδος: Κωμική
Κανάλι: ΕΡΤ2
Ημέρα/ημέρες προβολής: Δευτέρα
Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 15 Δεκεμβρίου 1986
Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 25 Μαΐου 1987
Κύκλοι επεισοδίων: 2
Αριθμός επεισοδίων: 23
Διάρκεια επεισοδίου: 30'
Εταιρία παραγωγής: L.T.V
Παραγωγός: Λιάνα Πατέρα
Σκηνοθεσία: Κώστας Λυχναράς
Σενάριο: Γιώργος Κωνσταντίνου (I)
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Θεοδοσιάδης (II)
Σκηνικά: Μανώλης Μαριδάκις
Πλοκή/Σχόλια: Ο 1ος κύκλος αναφέρεται στα προβλήματα του ζευγαριού και ειδικά στην κρίση ηλικίας του 50άρη Χαράλαμπου Μαυρολέων (Γιώργος Κωνσταντίνου). Ο 1ος κύκλος ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Χαράλαμπου στην οικογενειακή εστία (από το γραφείο του δικηγόρου που είχαν πάει για το διαζύγιο), με τελευταία σκηνή τη συμφιλίωση στο κρεββάτι όπου η Μάρω (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) πάει να του γυρίσει την πλάτη γιατί έτσι είχαν μάθει να κοιμούνται πια (εξ ου κι ο τίτλος) κι ο Κωνσταντίνου σκέφτεται "α όχι, πάνε αυτά", την αγκαλιάζει και τη στρέφει προς το μέρος του.
Στον 2ο κύκλο ξεκινάει μια άλλη κεντρική ιστορία. Είναι Χριστούγεννα κι επιστρέφουν τα παιδιά τους (από τους προηγούμενους γάμους τους) για τις γιορτές. Η νέα ιστορία έχει να κάνει με το δεσμό-γάμο των παιδιών και με το πώς το αντιμετωπίζουν και οι τέσσερις αυτό το θέμα.
Στοιχεία/Trivia: Η σειρά επρόκειτο να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 1986, αμέσως μετά το τέλος της προηγούμενης σειράς του Γιώργου Κωνσταντίνου "Τρεις και ο... Κούκος!". Τελικά έκανε πρεμιέρα τρεις μήνες αργότερα, με αποτέλεσμα τα Χριστουγεννιάτικα επεισόδια να προβληθούν..τον Μάρτιο!
● Το "Μη μου Γυρνάς την Πλάτη" χωρίζεται σε 2 κύκλους επεισοδίων, με διαφορετικές κεντρικές ιστορίες στον κάθε έναν. Ο 1ος κύκλος αποτελείται από 13 επεισόδια και ο 2ος κύκλος από 10 επεισόδια.
Επαναλήψεις: 1988 (ΕΤ2) , 1988 (SBS0/28) , 1990 (ΕΤ2) , 1991 (ΕΤ2) , 1992 (ΕΤ2) , 1997 (ΕΤ2)
Ηθοποιοί: Γιώργος Κωνσταντίνου (I) (Χαράλαμπος Μαυρολέων)
● Μίρκα Παπακωνσταντίνου (Μάρω Μαυρολέων)
● Μάρκος Λεζές (Λάζαρος Μπαλαμουτιάν)