Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Έβελυν Σιούπη»

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
<gallery>
Image: evelinsioupi.jpg
</gallery>
{{skinika
{{skinika
|dob=1963
|dob=1963

Αναθεώρηση της 18:08, 7 Αυγούστου 2024

Ημερομηνία γέννησης: 1963

Ημερομηνία θανάτου: 5 Αυγούστου 2024


Σειρές στις οποίες έκανε τα σκηνικά


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έκανε τα σκηνικά:


Τηλεταινίες στις οποίες έκανε τα σκηνικά


Βιντεοταινίες στις οποίες έκανε τα σκηνικά:


Τηλεοπτικές θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έκανε τα σκηνικά:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έκανε τα σκηνικά:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου 2012

Τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ή έκανε τα σκηνικά:


Τηλεπαιχνίδια στα οποία έκανε τα σκηνικά:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες έκανε τα σκηνικά:


Σχόλια: Ενδυματολόγος και σκηνογράφος του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο London College of Fashion από το 1983 έως το 1985. Συνεργάστηκε ως ενδυματολόγος και ως σκηνογράφος με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νότου / Αμόρε, ενώ υπέγραψε κοστούμια στο ελεύθερο θέατρο, σε τηλεοπτικές σειρές και στον κινηματογράφο με τους σκηνοθέτες: Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, Νίκο Μαστοράκη, Σταμάτη Φασουλή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Ιορδανίδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Αλέξανδρο Ρήγα, Κώστα Αρζόγλου, Κώστα Μπάκα, Φωκά Ευαγγελινό, Θοδωρή Αθερίδη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιάννη Δαλιανίδη, Στέφανο Λαζαρίδη, Μίνω Βολανάκη, Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Πέμη Ζούνη κ. α..

«Το δις εξαμαρτείν», «Ντόλτσε Βίτα», «Δύο ξένοι», «Safe Sex» και «Μικρές αμαρτίες» και στον κινηματογράφο, οι ταινίες: «Αυστηρώς κατάλληλο», «Σούλα Έλα Ξανά», «Οξυγόνο», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Safe Sex», είναι μερικές από τις δουλειές με την υπογραφή της Έβελυν Σιούπη που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν.

Πλούσια και η θεατρική της πορεία με παραστάσεις όπως: «Ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα» Ζοσιάν Μπαλασκό, «Με δύο λόγια κυρίες» Νόελ Κάουαρντ, «Τρομεροί γονείς» Ζαν Κοκτό, «Τρίπτυχο» Χεράρντιαν Ράιντερς, «Δαίμονες» Λαρς Νόρεν, «Μία μέρα τον Οκτώβρη» Γκεόργκ Κάιζερ, «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα» Έρικ Άιντλ, «Ο Έβρος απέναντι» Θ.Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» Έντεν φον Χόρβαρτ, «Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ» («Η υπόθεση της οδού Λουρσίν») Ευγένιου Λαμπίς, «Άλλος για τον κήπο» Έντουαρντ Άλμπι, «Δείπνο ηλιθίων» Φ. Βέμπερ, «Τι είδε το χρυσόψαρο» Μ. Πακόμ, «Με δύναμη από την Κηφισιά» Δ.Κεχαϊδης και Μ.Χαβιαρά, «Το δώρο» Αλ. Ρήγα και Δ. Αποστόλου, «Ποια Ελένη;» Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Αττική οδός» Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Τα κορίτσια με τα μαύρα» Αλ. Ρήγα και Δ. Αποστόλου, «Να ζει κανείς ή να μην ζει» Νικ Ουίτμπι, «Άντρες έτοιμοι για όλα» Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππας, «Μύγα τσε τσε» Ρέι Κούνεϊ και Τζων Τσάπμαν, «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» Ρομπέρ Τομά, «Πριν το Χάραμα» Θ.Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, «Το σπάταλο τερατάκι» Κατερίνα Μαρκαδάκη, «Το όνομα μου είναι Τζέιμς Ντιν» Γιώργου Χρονά, «Σίρλεϋ Βαλεντάιν» Γουίλι Ράσελ, «..και Ιουλιέτα» Άκη Δήμου, «Μπαμπάδες με ρούμι» Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα κ.α..

Η Έβελυν Σιούπη βραβεύτηκε με το Βραβείο Ενδυματολογίας 2012 για το «Να ζει κανείς ή να μην ζει» του Νικ Ουίτμπι, το Βραβείο Ενδυματολογίας 2007 για το «Τσινετσιτά» των Θ.Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα και το Βραβείο Ενδυματολογίας 2003 για το «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» του Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα. Τα τελευταία χρόνια κατασκεύαζε τις πελώριες πολύχρωμες τσάντες "Cantalar".

Trivia:

Συζητήστε για τον/την σκηνογράφο "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr