Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Το Πορτραίτο της Πέμπτης»

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γραμμή 10: Γραμμή 10:
season=2|
season=2|
airDay=Πέμπτη|
airDay=Πέμπτη|
firstEpisodeAirDt=Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 1976|
firstEpisodeAirDt=Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 1976|
lastEpisodeAirDt=|
lastEpisodeAirDt=|
Channel=ΕΡΤ|
Channel=ΕΡΤ|
Γραμμή 61: Γραμμή 61:
|trivia= Η σειρά εκπομπών "Το πορτραίτο της Πέμπτης" ήταν η επόμενη δουλειά του Φρέντυ Γερμανού στην τηλεόραση έπειτα από το άκρως επιτυχημένο "<b>[[Αλάτι και πιπέρι]]</b>" (ΥΕΝΕΔ, 1968-1975) και σημείωσε αντίστοιχη επιτυχία. Σηματοδότησε μάλιστα την επιστροφή του Φρέντυ Γερμανού στην ΕΡΤ, από όπου είχε ξεκινήσει το 1966.
|trivia= Η σειρά εκπομπών "Το πορτραίτο της Πέμπτης" ήταν η επόμενη δουλειά του Φρέντυ Γερμανού στην τηλεόραση έπειτα από το άκρως επιτυχημένο "<b>[[Αλάτι και πιπέρι]]</b>" (ΥΕΝΕΔ, 1968-1975) και σημείωσε αντίστοιχη επιτυχία. Σηματοδότησε μάλιστα την επιστροφή του Φρέντυ Γερμανού στην ΕΡΤ, από όπου είχε ξεκινήσει το 1966.


Η ονομασία της εκπομπής άλλαξε 3 φορές όνομα μέχρι να καταλήξει στο όνομα "Το πορτραίτο της Πέμπτης". Η πρώτη εκπομπή, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 1976, είχε την ονομασία "<b>Η παράσταση δεν τελειώνει ποτέ</b>" και είχε σαν θέμα το Ελληνικό θέατρο. Η δεύτερη εκπομπή, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 1976, είχε την ονομασία "<b>Κυρίες και κύριοι</b>", όπως και η και η εκπομπή. Η ονομασία "Το πορτραίτο της Πέμπτης" καθιερώθηκε από την εκπομπή και ύστερα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 1976.
Η ονομασία της εκπομπής άλλαξε 6 φορές όνομα μέχρι να καταλήξει στο όνομα "Το πορτραίτο της Πέμπτης". Κατ' αρχάς, αρχικά προβαλλόταν Παρασκευή, αντί για Πέμπτη βράδυ. Η πρώτη εκπομπή, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 1976, είχε την ονομασία "<b>Είδωλα</b>" και είχε σαν θέμα την παρουσίαση προσωπικοτήτων του κινηματογράφου, του θεάτρου και του τραγουδιού. Η δεύτερη εκπομπή, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 1976, είχε την ονομασία "<b>Το μεγάλο παιχνίδι</b>". Η τρίτη εκπομπή, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 1976, είχε την ονομασία "<b>Οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημοι</b>" και θέμα τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν αντίστοιχους ρόλους στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Έπειτα η εκπομπή μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα της Πέμπτης και η τέταρτη εκπομπή, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 1976, είχε την ονομασία "<b>Η παράσταση δεν τελειώνει ποτέ</b>" και είχε σαν θέμα το Ελληνικό θέατρο. Η πέμπτη εκπομπή, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 1976, είχε την ονομασία "<b>Κυρίες και κύριοι</b>", όπως και η και η εκπομπή. Η ονομασία "Το πορτραίτο της Πέμπτης" καθιερώθηκε από την εκπομπή και ύστερα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 1976.


Η σειρά εκπομπών ήταν ασπρόμαυρη.
Η σειρά εκπομπών ήταν ασπρόμαυρη.

Αναθεώρηση της 13:35, 28 Νοεμβρίου 2010

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Το πορτραίτο της Πέμπτης

Έτος: 1976

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Ψυχαγωγική

Κανάλι: ΕΡΤ

Ημέρα/ημέρες προβολής: Πέμπτη

Ημερομηνία προβολής πρώτης εκπομπής: Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 1976

Κύκλοι εκπομπών: 2

Σκηνοθεσία:

Περιγραφή: Η εκπομπή είχε ως θέμα την παρουσίαση γνωστών (και όχι μόνο) προσωπικοτήτων.

Στοιχεία/Trivia: Η σειρά εκπομπών "Το πορτραίτο της Πέμπτης" ήταν η επόμενη δουλειά του Φρέντυ Γερμανού στην τηλεόραση έπειτα από το άκρως επιτυχημένο "Αλάτι και πιπέρι" (ΥΕΝΕΔ, 1968-1975) και σημείωσε αντίστοιχη επιτυχία. Σηματοδότησε μάλιστα την επιστροφή του Φρέντυ Γερμανού στην ΕΡΤ, από όπου είχε ξεκινήσει το 1966.

Η ονομασία της εκπομπής άλλαξε 6 φορές όνομα μέχρι να καταλήξει στο όνομα "Το πορτραίτο της Πέμπτης". Κατ' αρχάς, αρχικά προβαλλόταν Παρασκευή, αντί για Πέμπτη βράδυ. Η πρώτη εκπομπή, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 1976, είχε την ονομασία "Είδωλα" και είχε σαν θέμα την παρουσίαση προσωπικοτήτων του κινηματογράφου, του θεάτρου και του τραγουδιού. Η δεύτερη εκπομπή, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 1976, είχε την ονομασία "Το μεγάλο παιχνίδι". Η τρίτη εκπομπή, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 1976, είχε την ονομασία "Οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημοι" και θέμα τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν αντίστοιχους ρόλους στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Έπειτα η εκπομπή μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα της Πέμπτης και η τέταρτη εκπομπή, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 1976, είχε την ονομασία "Η παράσταση δεν τελειώνει ποτέ" και είχε σαν θέμα το Ελληνικό θέατρο. Η πέμπτη εκπομπή, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 1976, είχε την ονομασία "Κυρίες και κύριοι", όπως και η 6η και η 7η εκπομπή. Η ονομασία "Το πορτραίτο της Πέμπτης" καθιερώθηκε από την 8η εκπομπή και ύστερα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 1976.

Η σειρά εκπομπών ήταν ασπρόμαυρη.

"Το πορτραίτο της Πέμπτης" δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ. Παρ' όλα αυτά, αποσπάσματα κάποιων εκπομπών που είχαν σωθεί στο αρχείο της ΕΡΤ (και σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν ολόκληρες οι εκπομπές) προβλήθηκαν σαν μέρος της σειράς εκπομπών "Εκπομπές που αγάπησα" το 1993 από την ΕΡΤ.

Πολλές από τις εκπομπές από "Το πορτραίτο της Πέμπτης" πρέπει να σώζονται στο αρχείο της ΕΡΤ - τουλάχιστον αυτές που επαναπροβλήθηκαν από τη σειρά εκπομπών "Εκπομπές που αγάπησα".

Παρουσιαστές: Φρέντυ Γερμανός

Καλεσμένοι: Μελίνα Μερκούρη

Jules Dassin

Joe Dassin

Μαρία Ιωαννίδου

Βαγγέλης Σειληνός

Λάμπρος Κωνσταντάρας (Χριστούγεννα 1976)

Γιώργος Κωνσταντίνου (Χριστούγεννα 1976)

Σωτήρης Μουστάκας (Χριστούγεννα 1976)

Γιάννης Γκιωνάκης (Χριστούγεννα 1976)

Χρόνης Εξαρχάκος (Χριστούγεννα 1976)

Βασίλης Τσιβιλίκας (Χριστούγεννα 1976)

Ντίνος Ηλιόπουλος

Νόρα Βαλσάμη

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μαρίκα Νέζερ

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Άννα Παϊτατζή

Λουίζα Ποδηματά

Ελένη Κριτή

Βαγγέλης Βουλγαρίδης

Νίκος Δαδινόπουλος

Σωτήρης Τζεβελέκος

Ρένα Παγκράτη

Κάτια Αθανασίου

Σοφία Βέμπο

Φιλοποίμην Φίνος

Κατερίνα Ανδρεάδη

κυρά της Ρω

Σπύρος Βασιλείου

Παύλος Παλαιολόγος

Δημήτρης Ψαθάς

Γιώργος Ρούσσος (I)

Αλέκος Αλεξανδράκης

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr

Απόσπασμα από την εκπομπή με καλεσμένους την Μελίνα Μερκούρη και τον Jules Dassin (1976)


Απόσπασματα από εκπομπές με καλεσμένους τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τη Νόρα Βαλσάμη, τον Γιάννη Γκιωνάκη, την Μαρίκα Νεζέρ, τον Βασίλη Τσιβιλίκα, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Χρόνη Εξαρχάκο, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, την Μαρία Ιωαννίδου, τον Βαγγέλη Σειληνό και την κυρά της Ρω


Απόσπασμα από την εκπομπή με καλεσμένους τον Σπύρο Βασιλείου και την Αλίκη Βουγιουκλάκη


Απόσπασμα από την εκπομπή με καλεσμένους τους δημοσιογράφους-θεατρικούς συγγραφείς Παύλο Παλαιολόγο, Δημήτρη Ψαθά και Γιώργο Ρούσσο και με την Κατερίνα Ανδρεάδη (κυρία Κατερίνα) στη μοναδική της εμφάνιση στην τηλεόραση