Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Forminx»

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
 
(2 ενδιάμεσες εκδόσεις από 2 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
Image: Forminx.jpg
Image: Forminx.jpg
</gallery>
</gallery>
{{actor
{{music
|Sname=Forminx
|dob=1962
|dob=1962
|dod=1976
|dod=1966
|com=Στο συγκρότημα συμμετείχαν οι: '''Βαγγέλης Παπαθανασίου''' (πλήκτρα), '''Κώστας Σκώκος''' (κρουστά), '''Τάσος Παπασταμάτης''' (φωνή), '''Βασίλης Ρακόπουλος''' (κιθάρα), '''Σωτήρης Αρνής''' (μπάσο), '''Θέμος Πέτρου''' (κιθάρα).
 
|com=Το συγκρότημα The Forminx δημιουργείται στην Αθήνα. Το όνομά του αποτελεί τη λατινική αναγραφή του αρχαίου ελληνικού μουσικού οργάνου ''φόρμιγξ''. Το συγκρότημα εμφανίστηκε αρχικά ως σχολική μπάντα και στη συνέχεια ως μια χορευτική οκταμελής ορχήστρα εμφανιζόταν στην ''Αργω'' της Βουλιαγμένης και στο «Ακροπόλ Παλάς» της Πατησίων. Σύντομα όμως εξελίχθηκαν στο κορυφαίο δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα. Μέλη του ήταν οι '''[[Βαγγέλης Παπαθανασίου]]''' (πλήκτρα), '''[[Βασίλης Μπακόπουλος (ΙΙ)]]''' (κιθάρα), '''[[Σωτήρης Αρνής]]''' (μπάσο), '''[[Κώστας Σκώκος]]''' (τύμπανα). Στο σχήμα συμμετείχαν επίσης ο '''[[Τάσος Παπασταμάτης]]''' (φωνητικά) και ο '''[[Θύμιος Πέτρου]]''' (φωνητικά και κιθάρα). Βασικός συνεργάτης τους, καθώς είχε γράψει τους περισσότερους στίχους και μάνατζερ τους ήταν ο '''[[Νίκος Μαστοράκης (I)]]'''. Τον Απρίλιο του 1964 κάνανε την παρθενική εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η πρώτη μεγάλη τους επιτυχία ήταν το τραγούδι Jeronimo Yanka του 1965, όπου έγινε χρυσό 45άρι μέσα σε μία εβδομάδα. Το συγκρότημα διαλύθηκε στο ζενίθ της δημοτικότητάς του, κάπου την άνοιξη του 1966. Στην μικρή αυτή χρονική διάρκεια της δράσης τους, κυκλοφόρησαν έντεκα δισκάκια 45 στροφών.
 
 
 
|trivia=
|trivia=
}}
}}

Τελευταία αναθεώρηση της 20:48, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερομηνία Γέννησης: 1962

Ημερομηνία Θανάτου: 1966


Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) 1962
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος 1963
Περιπέτειες με τους Forminx 1965

Ελληνικές τηλεταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Ελληνικές βιντεοταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Άλλες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Τηλεπαιχνίδια στα οποία έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Εκπομπές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών & εκπομπών στα οποία έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Βιογραφία: Το συγκρότημα The Forminx δημιουργείται στην Αθήνα. Το όνομά του αποτελεί τη λατινική αναγραφή του αρχαίου ελληνικού μουσικού οργάνου φόρμιγξ. Το συγκρότημα εμφανίστηκε αρχικά ως σχολική μπάντα και στη συνέχεια ως μια χορευτική οκταμελής ορχήστρα εμφανιζόταν στην Αργω της Βουλιαγμένης και στο «Ακροπόλ Παλάς» της Πατησίων. Σύντομα όμως εξελίχθηκαν στο κορυφαίο δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα. Μέλη του ήταν οι Βαγγέλης Παπαθανασίου (πλήκτρα), Βασίλης Μπακόπουλος (ΙΙ) (κιθάρα), Σωτήρης Αρνής (μπάσο), Κώστας Σκώκος (τύμπανα). Στο σχήμα συμμετείχαν επίσης ο Τάσος Παπασταμάτης (φωνητικά) και ο Θύμιος Πέτρου (φωνητικά και κιθάρα). Βασικός συνεργάτης τους, καθώς είχε γράψει τους περισσότερους στίχους και μάνατζερ τους ήταν ο Νίκος Μαστοράκης (I). Τον Απρίλιο του 1964 κάνανε την παρθενική εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η πρώτη μεγάλη τους επιτυχία ήταν το τραγούδι Jeronimo Yanka του 1965, όπου έγινε χρυσό 45άρι μέσα σε μία εβδομάδα. Το συγκρότημα διαλύθηκε στο ζενίθ της δημοτικότητάς του, κάπου την άνοιξη του 1966. Στην μικρή αυτή χρονική διάρκεια της δράσης τους, κυκλοφόρησαν έντεκα δισκάκια 45 στροφών.

Trivia:

Συζητήστε για τον/την μουσικό "Forminx" στο Retromaniax.gr