Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Οι Καταφρονεμένοι»

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Νέα σελίδα: {{ movies | Sname=Οι καταφρονεμένοι| year= 1965 | company=| Director= Νίκος Βαρβέρης | Director2=| music= | Type=0 | senario= | author=|se...)
 
 
(11 ενδιάμεσες εκδόσεις από 5 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{ movies |
<gallery>
Sname=Οι καταφρονεμένοι|
Image: oikatafronemenoi.JPG|
year=       1965   |
</gallery>
company=|
{{movies|
Director= Νίκος Βαρβέρης |
Sname=Οι Καταφρονεμένοι|
Director2=|
year=1965|
music= |
airDay=1965|
Type=0 |
Dur=100'|
senario= |
Director=Νίκος Βαρβέρης|
author=|senario= |
Type=14|
producer=|
senario=Πυθαγόρας|
|a1=Μέμα Σταθοπούλου  
cinematography=Συράκος Δανάλης|
|a2= Κώστας Καρράς
suits=|
|a3= Λυκούργος Καλλέργης
lights=|
|a4= Δέσπω Διαμαντίδου  
producer=Γιάννης Αντωνιάδης (II)|
|a5=Ορέστης Μακρής
producer2=Νίκος Βαρβέρης|
|a6= Μαρία Φωκά
company=Α.Β. Φιλμ|
|a7=Νίκος Βασταρδής
color=Όχι|
|a8= Δέσποινα Νικολαϊδου
tickets=153.594|
|a9= Νίκος Φέρμας
season=1965-1966|
|a10= Γκόλφω Μπίνη
rank=39/101|
|trivia=
tvpremiere=21 Μαρτίου 1970|
|com=}}
tvpremiereChannel=ΥΕΝΕΔ|
 
|a1=Ορέστης Μακρής
|a2=Μέμα Σταθοπούλου  
|a3=Κώστας Καρράς
|a4=Λυκούργος Καλλέργης
|a5=Δέσπω Διαμαντίδου  
|a6=Νίκος Βασταρδής
|a7=Πυθαγόρας
|a8=Κίμων Δημόπουλος
|a9=Νίκος Φέρμας
|a10=Λευκή Βεντουράτου
|a11=Γκόλφω Μπίνη
|a12=Μίκα Φλωρά
|a13=Δέσποινα Νικολαΐδου
|a14=Νίκος Πασχαλίδης
|a15=Στέλιος Καζαντζίδης|ra15=τραγούδι
|a16=Μαρινέλλα|ra16=τραγούδι
 
|com=Ένας τίμιος κι εργατικός κηπουρός, ο Σταμάτης, δουλεύει σε μια βίλα της Κηφισιάς και έχει μια κόρη, την Αννούλα, που σπουδάζει ιατρική. Όταν επιστρέφει από το εξωτερικό ο Νίκος, γιος του ιδιοκτήτη της βίλας, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του, οι δύο νέοι ξαναβρίσκονται μετά από πολύ καιρό και ερωτεύονται αλλήλους με πάθος. Όμως, η κακομαθημένη και φθονερή αδελφή του Νίκου, η Ντόρα, διαβάλλει την Αννούλα, προκαλεί το χωρισμό του ζευγαριού, καθώς και την αποπομπή του Σταμάτη και της κόρης του από τη βίλα. Τα χρόνια περνούν κι ο πατέρας του Νίκου ξεπέφτει, ενώ η Αννούλα είναι πλέον μια πετυχημένη γιατρός που εργάζεται σε ένα νοσοκομείο στο οποίο κάποια μέρα μεταφέρεται η Ντόρα σε κρίσιμη κατάσταση. Η Αννούλα την αναγνωρίζει και τη φροντίζει δεόντως, η δε συνάντησή της με τον Νίκο αναζωπυρώνει την αγάπη τους και τους χαρίζει για πάντα την ευτυχία.
 
|trivia=Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 153.594 εισιτήρια. Ήρθε στην 39η θέση σε 101 ταινίες.
}}

Τελευταία αναθεώρηση της 00:35, 24 Νοεμβρίου 2025

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Οι Καταφρονεμένοι

Έτος: 1965

Πρεμιέρα: 1965

Διάρκεια: 100'

Έγχρωμη: Όχι

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Νίκος Βαρβέρης

Σενάριο: Πυθαγόρας

Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης

Παραγωγός: Γιάννης Αντωνιάδης (II) , Νίκος Βαρβέρης

Εταιρία παραγωγής: Α.Β. Φιλμ

Εισιτήρια πρώτης προβολής: 153.594

Κινηματογραφική σεζόν: 1965-1966

Κατάταξη στη σεζόν (σε σύνολο ταινιών): 39/101

Ημερομηνία πρώτης προβολής στην TV: 21 Μαρτίου 1970 (ΥΕΝΕΔ)

Περίληψη/Σχόλια: Ένας τίμιος κι εργατικός κηπουρός, ο Σταμάτης, δουλεύει σε μια βίλα της Κηφισιάς και έχει μια κόρη, την Αννούλα, που σπουδάζει ιατρική. Όταν επιστρέφει από το εξωτερικό ο Νίκος, γιος του ιδιοκτήτη της βίλας, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του, οι δύο νέοι ξαναβρίσκονται μετά από πολύ καιρό και ερωτεύονται αλλήλους με πάθος. Όμως, η κακομαθημένη και φθονερή αδελφή του Νίκου, η Ντόρα, διαβάλλει την Αννούλα, προκαλεί το χωρισμό του ζευγαριού, καθώς και την αποπομπή του Σταμάτη και της κόρης του από τη βίλα. Τα χρόνια περνούν κι ο πατέρας του Νίκου ξεπέφτει, ενώ η Αννούλα είναι πλέον μια πετυχημένη γιατρός που εργάζεται σε ένα νοσοκομείο στο οποίο κάποια μέρα μεταφέρεται η Ντόρα σε κρίσιμη κατάσταση. Η Αννούλα την αναγνωρίζει και τη φροντίζει δεόντως, η δε συνάντησή της με τον Νίκο αναζωπυρώνει την αγάπη τους και τους χαρίζει για πάντα την ευτυχία.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 153.594 εισιτήρια. Ήρθε στην 39η θέση σε 101 ταινίες.

Ηθοποιοί: Ορέστης Μακρής , Μέμα Σταθοπούλου , Κώστας Καρράς , Λυκούργος Καλλέργης , Δέσπω Διαμαντίδου , Νίκος Βασταρδής , Πυθαγόρας , Κίμων Δημόπουλος , Νίκος Φέρμας , Λευκή Βεντουράτου , Γκόλφω Μπίνη , Μίκα Φλωρά , Δέσποινα Νικολαΐδου , Νίκος Πασχαλίδης , Στέλιος Καζαντζίδης (τραγούδι) , Μαρινέλλα (τραγούδι)

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr