Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Νίκος Σφακιανός»

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Νέα σελίδα με '{{actor |Sname=Νίκος Σφακιανός |dob=1884 |com=Κωμικός ηθοποιός που σταδιοδρόμησε με το ψευδώνυμο '''Βιλ...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{actor
{{actor
|Sname=Νίκος Σφακιανός
|Sname=Νίκος Σφακιανός
|dob=1884


|com=Κωμικός ηθοποιός που γεννήθηκε στα Σφακιά της Κρήτης και σταδιοδρόμησε με το ψευδώνυμο '''Βιλλάρ'''. Το 1914 εγκαταστάθηκε στη Γαλλία όπου και φαίνεται να επηρεάστηκε καλλιτεχνικά από τους Μαξ Λιντέρ και Τσάρλι Τσάπλιν. Εμφανίστηκε το 1916 στην επιθεώρηση «Πανόραμα» με το θίασο Κυβέλης και συνέχισε στην επιθεώρηση συνεργαζόμενος με διάφορους θιάσους αλλά και ως συν-θιασάρχης με τον Α. Χρυσομάλλη. Στις αρχές της δεκαετίας του '20 κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον ελληνικό κινηματογράφο με το έργο «Ο Βιλλάρ στα Γυναικεία Λουτρά του Φαλήρου», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στο πηγαίο του ταλέντο. Φεύγει πάλι για το Παρίσι, επιστρέφει, και γυρίζει μερικές ακόμη ταινίες οι οποίες δυστυχώς δεν σώζονται, με εξαίρεση την ταινία «Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ» που βρέθηκε στο αρχείο του Joseph Hepp και αποκαταστάθηκε.


|dob=1884
|com=Κωμικός ηθοποιός που σταδιοδρόμησε με το ψευδώνυμο '''Βιλλάρ'''. Το 1914 εγκαταστάθηκε στη Γαλλία όπου και φαίνεται να επηρεάστηκε καλλιτεχνικά από τους Μαξ Λιντέρ και Τσάρλι Τσάπλιν. Εμφανίστηκε το 1916 στην επιθεώρηση «Πανόραμα» με το θίασο Κυβέλης και συνέχισε στην επιθεώρηση συνεργαζόμενος με διάφορους θιάσους αλλά και ως συν-θιασάρχης με τον Α. Χρυσομάλλη. Στις αρχές της δεκαετίας του '20 κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον ελληνικό κινηματογράφο με το έργο «Ο Βιλλάρ στα Γυναικεία Λουτρά του Φαλήρου», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στο πηγαίο του ταλέντο. Φεύγει πάλι για το Παρίσι, επιστρέφει, και γυρίζει μερικές ακόμη ταινίες οι οποίες δυστυχώς δε σώζονται, με εξαίρεση την ταινία «Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ» που βρέθηκε σε αρχείο του Γ.Χεπ και αποκαταστάθηκε.
Υπήρξε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το πρώτο έτος της ίδρυσης του (1917).  
Υπήρξε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το πρώτο έτος της ίδρυσης του (1917).  


|trivia=Σε διάφορα αρχεία αναγράφεται και ως '''Νίκος Σφακιανάκης''' ή '''Νίκος Σφακιανός/Σφακιανάκης'''. Ο Θόδωρος Έξαρχος τον αναγράφει στο εγκυκλοπαιδικό λεξικό του «Έλληνες Ηθοποιοί-Αναζητώντας τις ρίζες» ως Νίκο Σφακιανό-Βιλλάρ.  
|trivia=Σε διάφορα αρχεία αναγράφεται και ως '''Νίκος Σφακιανάκης''' ή '''Νίκος Σφακιανός/Σφακιανάκης'''. Ο Θόδωρος Έξαρχος τον αναγράφει στο εγκυκλοπαιδικό λεξικό του «Έλληνες Ηθοποιοί-Αναζητώντας τις ρίζες» ως Νίκο Σφακιανό-Βιλλάρ.  
}}
}}

Τελευταία αναθεώρηση της 17:41, 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ημερομηνία Γέννησης: 1884



Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Ο Βιλλάρ στα μπάνια του Φαλήρου 1920
Οι περιπέτειες του Βιλλάρ 1924


Τηλεταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ή τις οποίες παρουσίαζε:


Τηλεπαιχνίδια τα οποία παρουσίαζε ή στα οποία συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών μυθοπλασίας & εκπομπών στα οποία συμμετείχε ή παρουσίαζε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε:


Έχει τραγουδήσει:


Βιογραφία: Κωμικός ηθοποιός που γεννήθηκε στα Σφακιά της Κρήτης και σταδιοδρόμησε με το ψευδώνυμο Βιλλάρ. Το 1914 εγκαταστάθηκε στη Γαλλία όπου και φαίνεται να επηρεάστηκε καλλιτεχνικά από τους Μαξ Λιντέρ και Τσάρλι Τσάπλιν. Εμφανίστηκε το 1916 στην επιθεώρηση «Πανόραμα» με το θίασο Κυβέλης και συνέχισε στην επιθεώρηση συνεργαζόμενος με διάφορους θιάσους αλλά και ως συν-θιασάρχης με τον Α. Χρυσομάλλη. Στις αρχές της δεκαετίας του '20 κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον ελληνικό κινηματογράφο με το έργο «Ο Βιλλάρ στα Γυναικεία Λουτρά του Φαλήρου», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στο πηγαίο του ταλέντο. Φεύγει πάλι για το Παρίσι, επιστρέφει, και γυρίζει μερικές ακόμη ταινίες οι οποίες δυστυχώς δεν σώζονται, με εξαίρεση την ταινία «Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ» που βρέθηκε στο αρχείο του Joseph Hepp και αποκαταστάθηκε.

Υπήρξε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το πρώτο έτος της ίδρυσης του (1917).

Trivia: Σε διάφορα αρχεία αναγράφεται και ως Νίκος Σφακιανάκης ή Νίκος Σφακιανός/Σφακιανάκης. Ο Θόδωρος Έξαρχος τον αναγράφει στο εγκυκλοπαιδικό λεξικό του «Έλληνες Ηθοποιοί-Αναζητώντας τις ρίζες» ως Νίκο Σφακιανό-Βιλλάρ.

Συζητήστε για τον/την ηθοποιό "Νίκος Σφακιανός" στο Retromaniax.gr