Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Σπύρος Σηφογιωργάκης»

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Νέα σελίδα με '<gallery> Image: spyrossifogiorgakis.JPG Image: spyrossifogiorgakis1.JPG|Με την σύζυγό του Χρυσούλα </gallery> {{actor |dob=1930 |dod=25 Μαρτ...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
<gallery>
<gallery>
Image: spyrossifogiorgakis.JPG
Image: Spyrosifogiorgakis.JPG
Image: spyrossifogiorgakis1.JPG|Με την σύζυγό του Χρυσούλα
Image: spyrossifogiorgakis1.JPG|Με την σύζυγό του Χρυσούλα
</gallery>
</gallery>

Τελευταία αναθεώρηση της 20:49, 9 Δεκεμβρίου 2019

Ημερομηνία Γέννησης: 1930

Ημερομηνία Θανάτου: 25 Μαρτίου 2013


Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Τηλεταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Τρέλλα μου 1988


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ή τις οποίες παρουσίαζε:


Τηλεπαιχνίδια τα οποία παρουσίαζε ή στα οποία συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών μυθοπλασίας & εκπομπών στα οποία συμμετείχε ή παρουσίαζε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε:


Έχει τραγουδήσει:


Βιογραφία: Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής, γνωστός και ως "Φάρος της κρητικής μουσικής". Γεννήθηκε στο χωριό Αγαλιανός της επαρχίας Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει πάνω από 45 μικρούς και 10 μεγάλους δίσκους.

Έκανε την πρώτη του γνωριμία με την τεχνολογική υποδομή της μουσικής με την εκπομπή του Σίμωνα Καρρά, στο Ρ/Σ Αθηνών και στον Ρ/Σ Ενόπλων Δυνάμεων κατά το 17μηνο της στρατιωτικής του θητείας, στο κέντρο διαβιβάσεων Χαϊδαρίου. Το 1955 τελειώνοντας τη στρατιωτική θητεία είχε ήδη δημιουργήσει τη φήμη του καλού λυράρη, που αρχίζει να απλώνεται σ' ολόκληρη την Κρήτη αρχικά και εκτός του νησιού στη συνέχεια. Αργότερα, βγαίνει και εκτός Ελλάδος με πρώτο του σταθμό, παρέα με τον Γιάννη Μαρκογιαννάκη, το 1ο φεστιβάλ νέων στο Ελσίνκι, συνοδεύοντας χορευτικό κρητικό συγκρότημα, που απέσπασαν το 1ο βραβείο.

Έκανε περιοδεία στην Ανατολική Ευρώπη και ταξίδι στην Αμερική, όπου ηχογραφείται ο πρώτος δίσκος "Ο Φάρος" και εκεί παρέλαβε τιμητικό βραβείο από τον πρόεδρο Τρούμαν. Ακολούθησαν οι δισκογραφικές επιτυχίες όπως: "Δεν έχω άλλα δάκρυα", "Το γράμμα", "Ο άτυχος", "Η κολασμένη σου ψυχή", "Το τραγούδι της μάνας", "Στη Γερμανία μακριά", "Έχεις δικαίωμα να κλαις" κ.ά.

Είχε συνεργασθεί με παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών σε μουσικά κομμάτια όπως στην ταινία "Η Νεράιδα και το Παλικάρι" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το "Ευτυχώς χωρίς δουλεειά" με τον Γιάννη Γκιωνάκη.

Το 1967 παντρεύτηκε τη Χρυσούλα Ασκοξυλάκη από τους Βώρρους Μεσσαράς Ηρακλείου. Μαζί αποτέλεσαν ένα νέο καλλιτεχνικό ζευγάρι και έγραψαν μια νέα εποχή στο χώρο του κρητικού πενταγράμμου.

Trivia:

Συζητήστε για τον/την ηθοποιό "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr