Σοφία Καμαγιάννη

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία Γέννησης:



Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Ελληνικές τηλεταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Ελληνικές βιντεοταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Άλλες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Πέρσες (2014) 2014

Τηλεπαιχνίδια στα οποία έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Εκπομπές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών & εκπομπών στα οποία έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Βιογραφία: Η Σοφία Καμαγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο "Εθνικό Ωδείο", θεωρητικά, κλασσικά κρουστά, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και σύγχρονη σύνθεση ("MMus", "Goldsmiths College, University of Londοn").

Σύγχρονη σύνθεση επίσης με τον C. Landini ("Piacenza 2004", σεμινάριο). Τα μουσικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα και της αρέσει να συνεργάζεται και να πειραματίζεται με καλλιτέχνες διαφορετικών κατευθύνσεων. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα έργα της σε συνδυασμό με ακουστικά όργανα και ασχολείται και με τον αυτοσχεδιασμό. Το 2003 παρουσίασε το έργο "Rabila Co", μουσική παράσταση πολυμέσων (σύγχρονη μουσική, λόγος, εικόνα, χορός) πάνω σε μια δική της ιδέα (θέατρο "Επίκεντρο", Πάτρα και θέατρο "Χοροροές", Αθήνα) και το 2006 το πειραματικό πολύτεχνο έργο "ΜΕΣΑ στο μέσα" (για ηθοποιό, 2 μουσικούς, βίντεο και ηχογραφημένο υλικό, θέατρο "Σημείο" και θέατρο "Φούρνος", Αθήνα). Επίσης, στα πλαίσια της "Πάτρας: Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006", συμμετείχε συνθετικά και ερμηνευτικά στη μουσική παράσταση "The Storytelling Project" με καλλιτεχνικό σχήμα του σωματείου "ΣΠΙΖΑ", του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

Εργα της μουσικής δωματίου και ηλεκτροακουστικά έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, την Αγγλία (Λονδίνο), την Ιταλία (Val Tidone, Piacenza), την Ολλανδία (Άμστερνταμ) και τις ΗΠΑ (2006, "Διεθνές Φεστιβάλ Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Γυναικών"). Το 2004 συμμετείχε στα εργαστήρια συνθετών του Μεγάρου Μουσικής. Έχει συνεργαστεί με σημαντικά μουσικά σύνολα ("Καμεράτα", "Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ", "Kreutzer Quartet", "L'Αnima", "Κρούσσις", κ.ά.) και σολίστες.

Εχει γράψει τραγούδια, μουσική για 10 θεατρικές παραστάσεις, για 2 ταινίες μικρού μήκους (Φεστιβάλ Δράμας 2004) και για ένα video art φιλμ ("Φεστιβάλ Μηδέν 2007"). Το 1999 παρουσίασε την πρώτη δισκογραφική δουλειά της με τον τίτλο “Η Αποβάθρα” (οργανική μουσική). Το 2004 συμμετείχε στη δισκογραφική παραγωγή του "Πανεπιστημίου Αθηνών", "Δεν Ξέρω Παρά Να Τραγουδώ: 19 Συνθέτες Μελοποιούν Kωστή Παλαμά". Την περίοδο 1992-2000 συμμετείχε με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιαπωνία) στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρών, της οποίας υπήρξε μέλος και έχει ενορχηστρώσει πολλά έργα ελληνικής μουσικής γι' αυτήν.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά μουσικά σχήματα και παραστάσεις (πιάνο, ενορχήστρωση). Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με ερμηνευτές σε συναυλίες για πιάνο και φωνή κυρίως με ελληνικό ρεπερτόριο.

Την περίοδο 2003-2007 ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα, όπου μαζί με τη Δώρα Παναγοπούλου παρουσίαζαν την τηλεοπτική εκπομπή "21ος: Τάσεις Και Πειραματισμοί". Από το 2005 είναι υπεύθυνη παρουσίασης στα εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ. Ειδικότερα το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε ομαδικές δράσεις μουσικής έκφρασης. Είναι απόφοιτος του "Μαθηματικού Τμήματος" του "Πανεπιστημίου Πατρών" με ειδίκευση στο "Πανεπιστήμιο του Leeds" (ΜΑ, Mathematical Education).

Trivia:

Συζητήστε για τον/την μουσικό "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr