Κατηγορώ το κορμί μου

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κατηγορώ το κορμί μου a.k.a. Η ληστεία

Έτος: 1969

Διάρκεια: 91'

Είδος: Ερωτική

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου

Σενάριο: Γιάννης Τζιώτης

Φωτογραφία: Δημήτρης Παπακωνσταντής

Μουσική σύνθεση: Κώστας Κλάββας

Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις

Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Ηθοποιοί: Κώστας Πρέκας (Δημήτρης) , Christine Allen (Χριστίνα) , Στέφανος Στρατηγός , Βέρα Κρούσκα (Βέρα) , Δημήτρης Κλέρης , Τούλα Γαλάνη , Δήμος Ντεμάκος , Ντίνος Περέλης , Μπέτυ Σάββα

Πλοκή: Η Χριστίνα, μια νέα και όμορφη κοπέλα, ζει ολομόναχη σε μια απομονωμένη βίλα. Μια μέρα πέφτει θύμα ληστείας από αγνώστους, οι οποίοι της αρπάζουν όλα τα πανάκριβα οικογενειακά κοσμήματα. Ο διοικητής της χωροφυλακής, που αναλαμβάνει την υπόθεση, γοητεύεται από την «κρυφή» ζωή της και την πιέζει να του μιλήσει για το παρελθόν της. Η Χριστίνα του αναφέρει τη γνωριμία της με έναν Αμερικανό στρατιώτη. Μια καινούργια γνωριμία της, με τον γοητευτικό Δημήτρη, δίνει κάποιο νόημα στη ζωή της, χωρίς να γνωρίζει όμως ότι ο τελευταίος είναι αστυνομικός και βαλτός απ’ τον διοικητή του να εισχωρήσει στην ιδιωτική της ζωή και να μάθει τα μυστικά της. Στο μεταξύ, μνημονεύει στον διοικητή τη σχέση της με έναν ζιγκολό τον οποίο είχε συναντήσει στον ιππόδρομο, καθώς και με μια λεσβία χορεύτρια, τη Βέρα, την οποία είχε γνωρίσει σε ένα νυχτερινό κέντρο. Ο Δημήτρης ανακρίνει τη Βέρα επειδή φοράει ένα δακτυλίδι της Χριστίνας, εκείνη όμως υποστηρίζει πως πρόκειται για δώρο από την τελευταία. Όταν αντιλαμβάνεται το ψέμα της, ο Δημήτρης τη συλλαμβάνει, λίγο πριν εκείνη το σκάσει στην Αμερική, αλλά η κοπέλα προλαβαίνει να αποκαλύψει στη Χριστίνα την πραγματική ιδιότητα του νέου. Ο Δημήτρης, που στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τη Χριστίνα, τη συναντά αποφασισμένος να ενώσει τη ζωή του μαζί της για πάντα.

Trivia: Η ταινία έκοψε 135.750 εισιτήρια. Ήρθε στην 46η θέση σε 108 ταινίες.

Το 1971 το σενάριο αυτό ξαναγυρίστηκε από τον Όμηρο Ευστρατιάδη, με τίτλο "Ιδιωτική μου ζωή", με τον Ανδρέα Μπάρκουλη στον ρόλο του ανακριτή.

Το 1979 ο Όμηρος Ευστρατιάδης ξαναγυρίζει και πάλι το ίδιο σενάριο, αυτή τη φορά με τον Κώστα Πρέκα στον ρόλο του ανακριτή και με τίτλο "Το μήλο του Σατανά".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr